Serviciile Editurii Marist sunt supuse unor Termeni şi Condiţii legale:

1. Părţile

LIBRĂRIA online de faţă este un serviciu oferit de Editura Marist., având datele de înregistrare CUI 14940945, Nr.reg. J24 /570 /2002, cu sediul în Baia Mare, Str. Mihail Sadoveanu nr. 13, Romania, denumită în continuare Editura. 
Accesul pe paginile publice ale site-ului Librăriei se face în mod gratuit de către orice utilizator cu o conexiune la internet, denumit în continuare Utilizator.
Tranzacţia constă în acceptarea de către Utilizator a caracteristicilor produselor prezentate spre vânzare de către Editură precum şi a preţului produselor şi serviciilor din paginile publice ale Editurii. Tranzacţia este supusă regulilor de drept comercial şi civil specificate de către legea română.

2. Datele cu caracter personal:

Editura se obligă să nu folosească datele cu caracter personal introduse de către Utilizator sau gestionate de către browserul Utilizatorului în alte scopuri decât cele necesare desfăşurării Tranzacţiei. Editura nu va folosi datele personale înregistrate în sistemul său online şi/sau offline decât în scopul declarat al comerţului on-line propriu, respectiv pentru finalizarea în condiţii optime a Tranzacţiei ori pentru trimiterea de informaţii cu caracter promoţional/comercial/informativ către Utilizator, conform Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, şi Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice. Editura se obligă să nu dezvăluie informaţiile colectate unor terţe părţi. În cazul în care Utilizatorul doreşte să şteargă parţial sau total datele colectate de către platforma electronică a Editurii, poate trimite o solicitare în acest sens printr-un e-mail la adresa officei[at]marist.ro. Pentru buna desfăşurare a Tranzactiei, Utilizatorul este sfătuit să verifice acurateţea datelor personale precum şi să modifice aceste date în cazul unor schimbări.

3. Folosirea platformei de comerţ online a Editurii:

Utilizatorul poate să vizualizeze paginile publice ale Editurii fără accesarea unui cont personal şi fără a avea obligaţii contractuale faţă de administratorul Editurii. În momentul în care doreşte să finalizeze o Tranzacţie, va fi îndrumat către o pagină de plată care conţine câmpurile necesare identificării Utilizatorului. În această pagină, Utilizatorul poate să înregistreze un cont propriu sau poate să finalizeze tranzacţia fără a înregistra un cont. Înregistrarea unui cont permite accesul la paginile de interfaţă proprii, din care poate vizualiza istoricul comenzilor, statusul acestora, datele personale de facturare şi de livrare, administrarea parolei de cont. Introducerea unor date incorecte exonerează Editura de orice prejudicii posibil a fi suferite din acest motiv de către Utilizator. Prezenţa unor date insuficiente sau incorecte permite Librăriei refuzarea comenzii respective sau a înregistrării unui cont. Editura nu garantează disponibilitatea permanentă a serviciului, cauzată de existenţa unor posibile defecţiuni tehnice, de upgrade sau de conexiune la internet.

4. Drepturile de autor:

Conţinutul tuturor paginilor Editurii (i.e. neexclusiv texte, imagini, grafică, logo-uri, caracteristici html) sunt proprietate a administratorului Editurii sau a furnizorilor/partenerilor săi. Orice încălcare din partea Utilizatorului a drepturilor de autor este sancţionabilă conform cu dispoziţiile legilor în vigoare.

5. Limitele răspunderii:

Orice informaţii, imagini, servicii oferite de către Editură pot conţine erori de prezentare sau de preţ, Editura încercând să limiteze către minim astfel de situaţii. În cazul în care consideraţi că este nevoie de clarificări sau de informaţii suplimentare privind produsele şi serviciile Editurii, vă rugăm să folosiţi pagina de contact. Caracteristicile produselor sunt preluate din datele oferite de către furnizori/parteneri iar imaginile sunt numai cu titlul de prezentare, existând posibilitatea ca aspectul produsului dorit să difere. Editura nu este în culpă pentru servicii/activităţi ale furnizorilor/partenerilor/terţe părţi. Forţa majoră exonereză de răspundere atât Utilizatorul, cât şi Editura. În cazul în care un Utilizator se află în imposibilitatea de a primi comanda livrată sau a oferit date greşite de contact, respectiva comandă va fi considerată anulată. Pentru retrimiterea comenzii, Utilizatorul va trebui să suporte noile cheltuieli de transport corespunzătoare. În cazul în care pachetul care conţine comanda se întoarce la Editură iar Utilizatorul a plătit în avans produsele, Editura îşi arogă dreptul de a returna contravaloarea comenzii minus cheltuielile de transport şi de transfer bancar suportate cu această ocazie.

6. Promoţiile şi preţul:

Preţul de vânzare este cel afişat în momentul plasării comenzii. Reducerile de preţ sau cupoanele de reducere sunt cele valabile în momentul plasării comenzii. Editura îşi arogă dreptul de a modifica preţurile fără o notificare prealabilă sau de a întrerupe promoţii înainte de perioada anunţată anterior. Cupoanele de reduceri au o valabilitate stabilită anterior prin notificarea de primire sau pe o perioadă variabilă. De principiu, reducerile nu se cumulează, decât dacă promoţia respectivă stipulează alftel.

7. Politica de retur:

Utilizatorul poate să returneze produsul în termen de 10 zile de la intrarea în posesie a coletului, conform prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă. Returnarea se va face pe cheltuiala Utilizatorului, fără penalităţi din partea Editurii, numai în ambalajul original în care a fost expediat de către Editură, fără deteriorarea produselor livrate. Editura va returna suma încasată în termen de 30 de zile de la data notificării de către Utilizator, minus cheltuielile ocazionate de ambalarea şi expedierea iniţială a coletului.

8. Garanţia:

Garanţiile produselor sunt oferite de către persoana juridică care apare în dreptul producătorului. Pentru a beneficia de garanţie, Utilizatorul trebuie să respecte condiţiile generale de garanţie, care constau în folosirea produsului în scopurile în care a fost declarat, conform instrucţiunilor producătorului şi cu păstrarea documentului de însoţire a mărfii. Pierderea garanţiei provine din deteriorarea produsului prin expunerea la condiţii improprii de folosire, manupulare neadecvată, incendiere, distrugere sau intervenţii neautorizate.

9. Accesul:

Editura îşi păstrează dreptul de a interzice accesul unor Utilizatori care nu au respectat condiţiile generale sau care acţionează în neconformitate cu scopul comercial al prezentului site.

10. Legea aplicabilă:

Prezentul acord de Termeni şi Condiţii este completat de dispoziţiile generale şi este guvernat de legea română.

Vezi și: Protecția datelor cu caracter personal (GDPR)